Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 26.09.2018

Promocija projekta Enjoyheritage na manifestaciji 100% Zagorsko

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 21. i 22. rujna 2018. godine održano je deveto izdanje manifestacije „100% zagorsko“ u organizaciji Krapinsko- zagorske županije. Manifestacija je prodajno- izložbenog karaktera na kojoj su se izlagali poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko- zagorske županije.

Na izložbenom prostoru Javne ustanove, promoviran je projekt Enjoyheritage kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg V-A Slovenija - Hrvatska.

Glavni cilj projekta je razvoj održivog turizma u pograničnom području na temelju privlačne interpretacije prirodne i kulturne baštine. Kroz projekt ćemo razmjenom praksa i znanja razviti zajedničku strategiju za interpretaciju i održivo upravljanje zaštićenim područjima s obje strane granice, koja će nadograditi postojeće stručne osnove i postaviti smjernice za prekogranično povezivanje, s ciljem upravljanja posjetiteljima i ciljanim skupinama dionika. Područje ćemo povezati s inovativnim interpretacijskim pristupima koji će ponajprije biti namijenjeni mladima tijekom različitih razdoblja odrastanja. Svaki će partner na svojem području pokrivati dio sadržaja koji omogućuju povezivanje u cjelinu, u novi prekogranični turistički proizvod.

U projekt je uključeno sedam slovenskih i hrvatskih partnera: Općina Slovenska Bistrica kao vodeći partner i partneri Zavod Republike Slovenije za zaštitu prirode (PJ Maribor), Zavod za turizam Maribor-Pohorje, Park prirode Žumberak, Općina Vrsar, grad Ozalj i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-Zagorske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.221.554,00 EUR, od toga iznosi visina sredstava EFRR 1.038.312,39 EUR. Projekt će trajati od 1.10.2016 do 31.3.2019.

Svim posjetiteljima izložbenog prostora Ustanove podijeljeni su letci, brošure, slikovnice i plakati sa zanimljivim informacijama o projektima i aktivnostima koje provodi Ustanova. Pridružili su nam se partneri iz Ozlja te Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.


Zadnja promjena: 11.04.2019. u 12:32 sati | Prikazano 1163 puta