Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 24.04.2017

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša s ciljem zaštite prirodnih resursa i skretanja pozornosti na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Počeci obilježavanja Dana planeta Zemlje sežu u 1970. godinu kad su pod vodstvom američkog senatora Nelsona održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša na kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi. Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je na Konferenciji UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta. I ove godine Dan planeta Zemlje je posvećen jedinstvenim problemima i izazovima sadašnjeg vremena, u kojem se obrazovanje stavlja kao važan segment i osnova za napredak.

Ustanova se u obilježavanje Dana planeta Zemlje uključila 24. travnja održavanjem predavanja o sortiranju otpada. Na predavanju koje je održala ravnateljica Dijana Hršak sudjelovalo je 53 učenika iz Srednje škole Krapina. Svrha predavanja bila je edukacija učenika o otpadu, štetnosti divljih odlagališta, cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, sortiranju i recikliranju otpada. Nakon predavanja 14 volonterki i volontera Volonterskog kluba SŠ Krapina i školskog SHE tima proveli su eko akciju čišćenja prostora ispred škole od opušaka, posadili su cvijeće te putem plakata i letaka informirali svoje vršnjake i vršnjakinje o akciji. Ova akcija održala se u sklopu projekta „Informiraj i kreiraj! 3.0“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Udruga Zamisli, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom.

Volite i poštuje Zemlju jer imamo samo jedno mjesto za život. Svaki pojedinac može doprinijeti njezinom očuvanju!


Zadnja promjena: 28.04.2017. u 01:18 sati | Prikazano 1275 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost