Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 27.05.2019

Javna ustanova sudjelovala na Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta

U četvrtak, 23. svibnja, djelatnici Javne ustanove sudjelovali su na 9. Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom.

U četvrtak, 23. svibnja, djelatnici Javne ustanove sudjelovali su na 9. Danima otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom. Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bila je „Drveće – spomenici prirode“. Djelatnici Javni ustanove održali su niz edukativnih radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a tema radionica bila je izgradnja hotela za korisne kukce. U prvom dijelu radionice djeci je objašnjeno koji su to korisni kukci, zašto su oni važni u prirodi te kako se izrađuje hotel za kukce, dok su u drugom dijelu radionice i sami, uz stručnu pomoć, sudjelovali u izradi hotela za kukce kojeg su po završetku radionice ponijeli sa sobom u svoje vrtiće i škole. Na radionicama je sudjelovalo stotinjak djece u sedam grupa.

Naime, zbog sve veće upotrebe pesticida, u prirodi ima sve manje kukaca. Posebno su važni korisni kukci koji smanjuju broj štetnika i bolesti, prirodni oprašivači koji povećavaju prinose te na taj način vračaju prirodnu ravnotežu i čuvaju biološku raznolikost.


Zadnja promjena: 27.05.2019. u 08:50 sati | Prikazano 903 puta