Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Čet, 14.03.2019

Kružna staza Hušnjakovo

Kružna staza Hušnjakovo duga 2,5 km povezuje tri važne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševnu kapelu sveta tri kralja kao najvišu točku staze. Staza je otvorena krajem kolovoza 2018. godine.

Staza je namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji, a zamišljena je kao mjesto za edukaciju i rekreaciju. Na stazi se nalazi 8 interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup, špilja i vremeplov u obliku tobogana, na kojima se nalaze zanimljivosti o životu neandertalaca. Stazu možete obići i uz pomoć mobilne aplikacije Enjoyheritage.

Kružnu stazu Hušnjakovo uredila je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta Enjoyheritage. Ukupna vrijednost provedbe svih aktivnosti Ustanove u projektu je 145.702,50 EUR od čega 85% sufinancira program Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

Staza je upotpunila turističku ponudu Grada Krapine i oplemenila prostor te povećala sadržaj koji mogu koristiti lokalni stanovnici te posjetitelji Grada Krapine.


Zadnja promjena: 14.03.2019. u 02:05 sati | Prikazano 412 puta