Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Uto, 04.07.2017

Povećanje broja mladih roda

Četvrtu godinu za redom provedeno je prebrojavanje bijelih roda na području Krapinsko-zagorske županije sastavljeno od aktivnosti koje su uključivale prebrojavanje postojećih gnijezda bijelih roda, prebrojavanje mladih u gnijezdima te mjerenje uspješnosti gnježđenja.

Prebrojavanje se provodilo u dvije faze. U prvoj fazi između 20. travnja i 20. svibnja sakupljali su se podaci o lokacijama gnijezda i opći podaci o samom gnijezdu, dok u drugoj fazi između 15. lipnja i 10. srpnja bilježila se uspješnost gniježđenja u svim gnijezdima.

Ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji utvrđeno je uspješno gniježđenje na 4 lokacije u Zlatar Bistrici, Zlataru, Poznanovcu i Svetom Križu Začretju. Nakon što dvije godine za redom rode koje gnijezde u Svetom Križu Začretju nisu imale mlade iz nepoznatih razloga, obradovale su nas tri mlade rode u njihovom gnijezdu. Najviše nas je iznenadio par roda u Zlataru koji ima 4 mlade rode. Ove godine zabilježili smo najveći broj mladih roda od 2013. godine. Nadamo se kako će se taj trend i dalje nastaviti.


Zadnja promjena: 04.07.2017. u 09:00 sati | Prikazano 1092 puta