Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 16.09.2019

Noć šišmiša 2019.

U petak, 13. rujna 2019. godine, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, udruga Tragus i Muzej krapinskih neandertalaca, u prostorijama muzeja po šesti su puta zaredom obilježili Međunarodnu noć šišmiša, na kojoj je sudjelovalo oko 60-tak djece predškolskog i školskog uzrasta.

Radionica je bila edukativno- zabavnog sadržaja s ciljem da se djeci približi svijet šišmiša, te da im se objasni zašto ih je potrebno štititi. Radionica je započela predavanjem stručnjakinje za šišmiše Mirne Mazije, dipl. ing. biologije, na temu „Tajni život šišmiša“, a kroz koje je sudionicima radionice pobliže predstavila život šišmiša: njihovu građu, gdje žive, čime se hrane, kako se brinu za mlade, zašto su ugroženi, te kako im možemo pomoći.

Nakon predavanja sudionici su rješavali kviz s pitanjima vezanima uz predavanje, a četiri najsretniji bili su i nagrađeni. U kreativnom dijelu radionice, djeca su izrađivala različite ukrase sa motivima šišmiša, te su bili oslikani sa šišmiš tetovažama.

Završni dio radionice odvijao se putu do jezera Dolac, gdje su sudionici slušali i tražili šišmiše bat- detektorom. Kod jezera su sudionici imali priliku vidjeti 5 šišmiša kako love kukce.

Puni dojmova i novih saznanja i ove smo se godine rastali u nadi kako će ova i buduće aktivnosti doprinijeti rušenju predrasuda i podizanju svijesti o potrebi očuvanja šišmiša. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!


Zadnja promjena: 16.09.2019. u 10:29 sati | Prikazano 672 puta