Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 02.02.2018

Postavljene nove edukativne table

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije pripremila je i postavila 4 table na zaštićenim područjima i području ekološke mreže.

Riječ je o edukativnoj tabli Sutla koja je postavljena uz rijeku Sutlu u blizini spomenika Lijepa naša s podatcima o ekološkoj mreži, rezultatima istraživanja rijeke Sutle te Natura 2000 vrstama riba i školjke.

Na području paleontološkog spomenika prirode Hušnjakovo postavljena je informativna tabla sa nazivom lokaliteta. Table su napravljene prema knjizi standarda za korištenje jedinstvenog vizualnog identiteta sustava upravljanja zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Kod najmlađeg zaštićenog područja u Krapinsko-zagorskoj županiji, stoljetne lipe u Desiniću postavljena je edukativna tabla sa podatcima o jedinstvenim primjerku lipe stare 150 godina.

Posjetitelji Radobojskog trnaca u kojem se nalazi hotel za kukce, moći će više o stanarima hotela pročitati na tabli koja pruža informacije o korisnim kukcima.

Edukativne table kao važan element posjetiteljske infrastrukture u zaštićenim područjima pružaju informacije o temi popraćene fotografijama, zanimljivostima, kartama, pravilima ponašanja s ciljem edukacije i veće osviještenosti javnosti o zaštiti prirode.


Zadnja promjena: 02.02.2018. u 01:56 sati | Prikazano 1200 puta