Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 24.03.2017

Sudjelovanje u projektu „Topličke orhideje“

Učenici četvrtog razreda OŠ Stubičke Toplice sa učiteljicom Monikom Barić provode projekt „Topličke orhideje“ u sklopu Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije uključila se u projekt provedbom sljedećih aktivnosti:

U utorak, 14. ožujka, zajedno s učenicima obišli smo „Povijesno-počnu stazu Kamenjak“. Šuma Kamenjak odlikuje se velikom biološkom raznolikošću, a između ostalog u njoj rastu i tri vrste orhideja- širokolisna kruščika, bijela naglavica i kokoška. Uz stazu su učenici postavili male edukativne table sa informacijama o svakoj od spomenutih vrsta orhideja koje su izradili uz pomoć učiteljice.

U ponedjeljak, 20. ožujka, stručna suradnica Petra Bralić održala je u OŠ Stubičke Toplice predavanje na temu „Čarobni svijet orhideja“ na kojoj su sudjelovali učenici drugog i četvrtog razreda. U prvom dijelu učenici su mogli čuti zanimljive informacije o građi cvijeta orhideja, brojnosti vrsta, suživotu orhideja sa gljivicama u tlu, njihovoj ugroženosti, strogoj zaštiti te vrstama orhideja koje rastu u Hrvatskom zagorju. Nakon predavanja učenici su pogledali edukativni crtić „Živjeli travnjaci“ i fotoalbum orhideja. Svoje znanje o orhidejama provjerili su u kratkom kvizu, a na mikroskopu su promotrili sitne sjemenke orhideja.

Pohvaljujemo učenike i njihovu učiteljicu te im želimo izvrsne rezultate na natjecanju.


Zadnja promjena: 24.03.2017. u 12:10 sati | Prikazano 1176 puta