Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 23.11.2018

Studenti krajobrazne arhitekture s Agronomskog fakulteta u Zagrebu posjetili Centar za prirodu 'Zagorje'

U suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije u sklopu terenske nastave po Hrvatskom Zagorju, Centar za prirodu 'Zagorje' u srijedu, 21. studenog 2018. godine, posjetili su studenti treće godine krajobrazne arhitekture Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Dipl. ing. arh. Željko Kapelac iz Zavoda za prostorno uređenje detaljno ih je upoznao s namjenom i korištenjem površina u Krapinsko-zagorskoj županiji, dok ih je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, Dijana Hršak, upoznala s radom Ustanove: djelatnostima koje obavlja, zaštićenim područjima koje nadzire, ekološkom mrežom Natura 2000, projektima koje provodi, edukaciji za sve dobne uzraste, manifestacijama koje održava i dr.

Po završetku predavanja sudionicima je podijeljen promotivni materijal sa zanimljivim informacijama o projektima i aktivnostima koje Ustanova provodi (Kružna staza Hušnjakovo, Planinarsko-poučna staza 'Putovima orhideja', Eko staza Cesarskom gorom, Zaštita životinja od stradavanja u prometu i dr.)

S obzirom da se i sami školuju za stručnjake na području planiranja, oblikovanja i upravljanja krajobrazima što podrazumijeva i zaštitu krajobraza, prirodnog i kulturnog nasljeđa, prirodnih resursa i slično, novo saznale informacije zasigurno će im pripomoći u njihovom daljnjem školovanju i radu.


Zadnja promjena: 07.12.2018. u 02:32 sati | Prikazano 861 puta