Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 04.06.2018

Obilježen Svjetski dan nepušenja

Povodom obilježavanja 31. svibnja- Svjetskog dana nepušenja i 26. lipnja- Međunarodnog dana protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, 30. svibnja održana je manifestacija s ciljem promicanja zdravih načina života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Manifestacija je održana u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Grada Zlatara i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Cilj svjetskog dana nepušenja je pridonijeti zaštiti sadašnjih i budućih naraštaja ne samo od razornih zdravstvenih posljedica, nego i od socijalne, ekološke i ekonomske posljedice uporabe duhana i izlaganja duhanskom dimu.

Manifestacija je započela okupljanjem sudionika u Belcu. Nakon toga uslijedilo je pješačenje 100 učenika osnovnih i srednjih škola do planinarske kuće Belecgrad. Nakon kratke pauze i osvježenja uslijedio je program sa aktivnostima Crvenoga križa, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske gorske službe spašavanja.


Zadnja promjena: 04.06.2018. u 08:21 sati | Prikazano 928 puta