Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Čet, 13.04.2017

Nastavak kampanje „Zaštita životinja od stradavanja u prometu“

12. travnja 2017. godine održana je deseta radionica u sklopu kampanje „Zaštita životinja od stradavanja u prometu“ na kojoj su sudjelovali učenici sedmog razreda OŠ Zlatar Bistrica. Učenicima su podijeljeni plakati, majice i naljepnice za automobile „Pazi jež, pazi žaba, pazi vidra“ sa jasnom poruku da na cesti nismo sami, na cesti su i životinje kojima je potrebna naša pomoć kako bi sigurno prešle preko ceste. Kroz zanimljivu prezentaciju stručne suradnice Petre Bralić učenici su saznali kako je svaka životinja važna i ima svoju ulogu u prirodi.

Veliki problem za životinje predstavlja sve veći broj prometnica na kojima ih svake godine stradava veliki broj, a naročito u doba parenja. Sve je to povezano upravo s njihovom velikom aktivnošću u sumrak, odnosno noću kada ih je teško na vrijeme uočiti na cesti.

U svrhu zaštite od stradavanja u prometu izgrađeni su različiti prijelazi za životinje poput zelenih mostova, prijelaza za manje sisavce, tunela za vodozemce i dr. Ovim radionicama želimo potaknuti mlađe generacije da brinu i pomažu životinjama te poštuju i vole prirodu. Do sada je u kampanju uključeno preko 500 učenika iz 8 osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije. Tijekom travnja i svibnja radionice će se održavati u još tri osnovne škole te će se provoditi i druge aktivnosti u svrhu promocije kampanje. Svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti i spašavanju životinja.

Pomognimo životinjama da sigurno prijeđu cestu!


Zadnja promjena: 13.04.2017. u 11:18 sati | Prikazano 700 puta