Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 22.11.2019

Predstavljen nacrt akcijskog plana upravljanja posjetiteljima (APUP) – projekt Zagorje ABECEDA Prirode

U Centru za prirodu Zagorje 22. studenog 2019. godine održana je završna radionica za dionike na kojoj je predstavljen nacrt Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima (APUP) za područje značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora i ekološke mreže na području Strahinjčice.

Na radionici su predstavljeni ciljevi, mjere i aktivnosti određene Akcijskim planom upravljanja posjetiteljima, a koje se planiraju provoditi u suradnji s dionicima u sljedećem petogodišnjem razdoblju. Ciljevi i aktivnosti se odnose na ciljne skupine za koje je plan izrađen, odnosno, viziju Ustanove za budućnost, koja je usmjerena na edukaciju, terenske nastave, školu u prirodu, a i druge ljubitelje prirode koji će doći u zaštićena područja i uživati kroz novu turističku infrastrukturu. U sklopu projekta planira se izraditi staza kroz krošnje u Zelenjaku te uređenje i opremanje Centra za prirode Zagorje sa multimedijom.

U okviru izrade APUP-a zainteresirani dionici su uključeni u proces donošenja odluka, a cilj ovih radionica bio je okupiti sve zainteresirane i kroz raspravu prikupiti informacije o postojećim sadržajima i inicijativama vezanim uz turističku ponudu te razraditi prijedloge za razvoj prezentacije i omogućavanje doživljaja zaštićenih prirodnih područja posjetiteljima.

Na završnoj radionici sudjelovali su predstavnici iz turističkog sektora, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Krapinsko-zagorske županije, jedinica lokalne samouprave, zavoda za prostorno uređenje KZŽ, Zagorske razvojne agencije, Osnovnih škola, Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, planinarskih društava i udruga. Na završnoj radionici sudjelovao je i župan Željko Kolar.

Projekt Zagorje ABECEDA prirode provodi se u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“.


Zadnja promjena: 22.11.2019. u 02:33 sati | Prikazano 1117 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost