Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 20.05.2019

Održano predavanje u sklopu projekta „Zdrav za 5“

U ponedjeljak, 20. svibnja, održano je predavanje „Otpad nije smeće“ u sklopu projekta „Zdrav za 5“ u OŠ A. Mihanovića Petrovsko.

U ponedjeljak, 20. svibnja, održano je predavanje „Otpad nije smeće“ u sklopu projekta „Zdrav za 5“ u OŠ A. Mihanovića Petrovsko. Na predavanju su sudjelovali učenici 8-ih razreda. Cilj predavanja bila je edukacija učenika o otpadu, štetnosti divljih odlagališta, cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, sortiranju i recikliranju otpada. Poseban naglasak stavljen je na usvajanje mjera za izbjegavanje i smanjenje otpada i način odvojenog prikupljanja otpada s ciljem podizanja svijesti učenika o potrebi zaštite prirode i očuvanju prirodnih resursa. Nakon predavanja, učenici su sudjelovali u natjecanju razvrstavanja otpada u odgovarajuće kante.

Projekt „Zdrav za 5“ rezultat je zajedničke suradnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Projekt se sastoji od dvije komponente, prva komponenta se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću dok se druga komponenta bazira na Zaštitu okoliša i prirode.

U Krapinsko-zagorskoj županiji projekt provode Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije. Javna ustanova provodi drugu komponentu projekta te ima za cilj jačanje svijesti mladih naraštaja o važnosti zaštite okoliša i prirode kroz niz različitih aktivnosti koje upućuju na zdravi odnos prema sebi i prirodi.


Zadnja promjena: 20.05.2019. u 12:50 sati | Prikazano 951 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost