Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 25.07.2018

Odobren projekt „Zagorje ABECEDA prirode“

U ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine, u Rastokama, Slunju, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte prijavljene na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ čija su sredstva su namijenjena za projekte iz područja zaštite okoliša, razvoja e-usluga te projekte iz programa Integriranih teritorijalnih ulaganja Gradova Zadra i Rijeke.
Ugovore su potpisali ministrica Regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i za Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, ravnateljica Dijana Hršak.

Cilj projekta „Zagorje ABECEDA prirode“ je proširenje sadržaja na odredištima prirodne baštine u svrhu povećanja atraktivnosti lokacija i kvalitete edukativnih programa te osiguravanje dostupnosti uz očuvanje prirode i održivi svekoliki razvoj. To uključuje razvoj posjetiteljske infrastrukture, turističkih sadržaja, ali i edukativnih programa i materijala te plana upravljanja posjetiteljima kako bi se osiguralo održivo korištenje, ali i povećao broj posjetitelja, povećale gospodarske aktivnosti u okolini i aktivirala lokalna zajednica.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode će provoditi projekt u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom te Zagorskom razvojnom agencijom.

Projekt „Zagorje ABECEDA prirode“, ukupne je vrijednosti 4.589.418,50 kn kuna od koje 85% financiraju fondovi EU, a ostatak financira Krapinsko-zagorska županija.

Projektom će se izgraditi staza u krošnji u značajnom krajobrazu Zelenjak – Risvička i Cesarska gora, opremiti Centar za prirodu Zagorje sa multimedijskim sadržajem, postaviti 3 zelene učionice i dr.


Zadnja promjena: 25.07.2018. u 08:03 sati | Prikazano 743 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost