Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 01.06.2018

Posjet učenika OŠ Vladimir Nazor i djece iz dječjeg vrtića Tići iz Vrsara – projekt Enjoyheritage

U sklopu projekta Enjoyheritage, u utorak 29. svibnja 2018. godine 50 učenika OŠ Vladimir Nazor iz Vrsara i djece iz dječjeg vrtića Tići sa voditeljima posjetili su općinu Radoboj i grad Krapinu. U Centru za prirodu Zagorje prikazan je animirani film „Super su te šume“ nakon kojega su djeca predstavili svoju šumu Kontiju i aktivnosti u kojima su sudjelovali. Općina Vrsar izdala je slikovnicu „Kontići - Čuvari šume” koja opisuje život šumskih bića „Kontića“ koji stanuju nad Limskim zaljevom u šumi Kontija po kojoj su i dobili ime. Uz upoznavanje zavičajnih obilježja, slikovnicom se potiče i savjest o ekologiji, očuvanju prirode, ispravnom zbrinjavanju otpada i naravno važnosti očuvanja šuma.

Zajedno smo zaključili sa su šume naše bogatstvo koje trebamo poštovati i čuvati zbog svih dobrobiti koje nam pružaju.

Sudionici su prošetali radobojskim trnacom te naučili više o hotelu za kukce i korisnim kukcima. Zatim je uslijedio posjet Muzeju krapinskih neandertalca gdje su sudionici uz stručno vodstvo saznali više o životu neandertalaca.

U sklopu projekta Enjoyheritage, Ustanova će tijekom srpnja i kolovoza urediti kružnu stazu Hušnjakovo. Staza će biti namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji s ciljem edukacije i rekreacije. U okviru projekta urediti će se 8 interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup i vremeplov u obliku tobogana na kojima će se nalaziti zanimljivosti o životu neandertalaca.

Uređenjem kružne staze Hušnjakovo, duge 2,5 km, povezat će se tri značajne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševna kapela Sv. Tri Kralja kao najviša točka staze.


Zadnja promjena: 01.06.2018. u 12:16 sati | Prikazano 998 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost